Impressie

Ontwerp van tuin met zwembad

Ons werd gevraagd een tuin te ontwerpen bij een schitterende statige woning. De wens was een tuin die paste bij de woning en aansloot bij de wensen van het gezin. Bij de woning hebben we een ruim en sfeervol terras ingetekend waarbij de buitenkeuken geplaatst is tegen een fraai afgewerkte muur. Deze heerlijke plek biedt ruimte om heerlijk te dineren met vrienden en familie. De beplanting zorgt voor een groene begeleidende structuur die de diverse ruimten verbindt. In het zonnige deel van de tuin is een ruim zwembad gesitueerd met een ruimte om te loungen aan de waterkant. Om in de avond het dagje tuin gezellig af te sluiten is een groot buitenverblijf ingetekend met bar, toilet en kleedruimte. Voor de kinderen is een heerlijk ruim grasveld opgenomen en een speelplek met klimtoren en natuurlijk de trampoline. Heerlijk zo’n groene oase van rust.

Ontwerp stadstuin

Heerlijk zo’n duurzame tuin. Al zal het niet direct opvallen want hij is enorm praktisch en sfeervol ontworpen. In deze tuin is een ondergrondse wateropslag verwerkt waarmee de tuin beregend kan worden alsmede de toiletten doorgespoeld kunnen worden. Ook zijn alle platte daken voorzien van een extensief groendak wat bijdraagt aan een verkoelde omgeving en natuurlijk een deel van het regenwater afvangt en vasthoudt. De terrassen liggen op andere niveaus waardoor meer beslotenheid ontstaat in de tuin. De pergola draagt bij als verbindend element tussen de overkapping en de tuin maar is tevens de schommel voor de kinderen. Weer een mooie groene tuin, benieuwd naar alle kleurtjes komende zomer.

Ontwerp wellnesstuin

Luxe en comfort in de Vinexwijk. Een leuke opdracht om voor de tuin rondom de woning een besloten strakke wellness tuin te ontwerpen. Door toepassen van hout, aluminium en keramische tegels ontstaat een strakke basis. De beplanting zorgt voor de mediterrane touch en gezelligheid in de tuin. Door het maken van 2 kamers in de tuin ontstaat beslotenheid en dit draagt bij aan een fijne beleving van de tuin. Lekker bubbelen in het bad en een wijntje drinken onder de overkapping.

Gerealiseerde tuin aan het water

Eigentijdse tuin met frisse kleuren en ruime zitplekken.

De wens was de tuin een meer ruimtelijke indeling te geven met ruime terrassen en een goede multifunctionele bergruimte. Aan de woning is een ruime overkapping geplaatst met een grote lichtstraat om het in de woning niet te donker te maken. De mooie strakke witte wanden en de glazen wand zorgen er voor dat het er heerlijk vertoeven is. De hardhouten plantenbakken maken van het terras aan het water een echte zitkuil met een geweldige loungebank als afwerking. De berging sluit geheel aan in stijl met de veranda waarbij de berging is voorzien van een luifel voor de buitenkeuken. De meerstammige heesters zullen de tuin straks nog groener en sfeervoller maken.

Realisatie tuin bij boerderij

Prachtig, modern, groen, en de boerderij springt er uit. In 2023 hebben we in samenwerking met Sonneveld groenprojecten deze tuin mogen ontwerpen en realiseren. Een echte tuin voor het gezin met een gym, wellness en gezellige overkapping met berging. Het terras aan de woning was een bestaande situatie die we behouden hebben en verder hebben verrijkt door er 2 grote plantenbakken in te integreren. In de zijtuin hebben we een tuinkas geplaatst voor de opkweek van groenten en achter de kas, aansluitend met de oprit een fruitveld met klein fruit een peer en een appelboom. De entree naar de achtertuin hebben we speels afgesloten van de voortuin door een palenwand uit Robinia palen met hiertussen mooie siergrassen. Voor de kids een lekker ruim gazon met natuurlijk een aan het zicht onttrokken trampoline.

Vergroenen speelpleinen

Wat is er mooier dan een groene omgeving te creëren waarin de jongste kinderen al kunnen spelen. Afgelopen jaar hebben we een 2-tal tegelpleinen mogen inrichten met mooie speeltoestellen en speelaanleidingen geheel opgenomen in het groen. Onze voorkeur gaat altijd uit naar een natuurlijke ondergrond maar als er zoveel en frequent door veel kinderen op wordt gespeeld in een kleine ruimte hebben we ook schitterende andere mogelijkheden. De schaduwdoeken brengen verkoeling op het plein zolang de aangeplante bomen nog niet volgroeid zijn. Voor het stukje educatie hebben we praktische moestuinbakken gemaakt van oude betontegels. De borders zijn aangeplant met jaarrond bloeiende vaste planten, heesters en siergrassen. Natuur en spelen gaat dus prima samen.

Dakgroen

Wij zijn partner van Groendak compleet omdat wij graag zoveel mogelijk oppervlakten groen invullen. Groen zorgt voor verkoeling, biodiversiteit en is gewoon erg mooi. Dus dit doen wij graag ook op daken of het nu plat is of een helling heeft, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Aanplanten tuin bij VVE

Ook voor grootschalige buitenruimte denken wij graag mee aan het verfraaien hiervan.

In dit geval een beplantingsplan voor een nieuw gebouwd appartementencomplex in opdracht van de aannemer. Maar ook voor renovatie van plantvakken voor gebouwenbeheerders etc. denken wij graag mee.

Kwekerij Pijnacker

Onze hoofdvestiging in Pijnacker is zo ingericht dat wij hier zowel binnen als buiten planten kweken. Het terrein is ingericht met een kas van 2000m2, een containerveld van 2000m2 en een verkoophoek van 500m2. We kweken op deze vestiging met name vaste planten, siergrassen, een diversiteit aan heesters en pluimhortensia’s. Wij doen dit geheel ecologisch, hetgeen betekent dat wij onze planten niet bespuiten, grond gebruiken met zo min mogelijk turf en onze potten hergebruiken. De kas gebruiken we als overwintering van de gevoelige planten en in de zomer is deze dan ook nagenoeg leeg. De verkoophoek is ingericht met al onze producten die we kweken op alfabet uit te stallen zodat u als particulier en hovenier hier gemakkelijk uw planten kunt vinden. De particuliere verkoop doen wij in het seizoen op vrijdag en zaterdag. Daarbuiten kunt u altijd een afspraak maken om een rondje te maken tussen de planten. In de nabije toekomst hopen we ook ruimte te vinden in de planning om mooie referentieborders te realiseren.

Kwekerij Sprang-Capelle

Op onze vestiging in Brabant is het allemaal begonnen. Waar we startten met 100m2 Prunus en Fagus is het nu uitgegroeid naar een vollegrondskwekerij van ca. 5000m2. We kweken hier Amelanchier en Quercus ilex als meerstammige en solitaire bomen en Taxus, Fagus en Prunus lusitanica als bolvormen en haagplanten. Daarnaast kweken we Pluimhortensia’s in de vollegrond en op een containerveld. Dit containerveld is verder gevuld met vaste planten en siergrassen. Om een impressie te geven van hoe de planten uit p9 potjes uiteindelijk uitgroeien hebben we in 2016 een assortimentstuin aangelegd.

Deze vestiging is iedere dag te bezoeken en als u niemand treft kunt u even bellen.