Een tuin die past bij jou

Tuinvormgeving

Een tuin is het perfecte plekje om te ontspannen en te genieten van de natuur

Of je nu houdt van een weelderige oase of een eenvoudige tuin, een goed tuinontwerp met de juiste verhouding groen en verharding zorgt voor een prachtig beeld in elk seizoen. Van een overkapping die je beschermd tegen de felle zomerzon tot verlichting die je tuin ook in de donkere wintermaanden laat schijnen, wij maken een op maat gemaakt ontwerp waarin jouw wensen op een vakkundige manier verwerkt worden.

Tuinontwerp

Een professioneel tuinontwerp is cruciaal voor het creëren van een tuin die aansluit op jouw persoonlijke wensen en stijl. Wij maken een op maat gemaakt ontwerp waarin jouw wensen op een vakkundige manier verwerkt worden. Hierbij houden wij rekening met de grondsoort, ligging van de tuin en de verhouding tussen verharding en beplanting. De tuin moet een verlengstuk zijn van jouw huis en waar mogelijk een eenheid vormen met de omgeving. Ook houden wij rekening met onderhoud, materiaalkeuze, verlichting en inrichtingselementen zoals meubilair en bloembakken.


Beplantingsplan

Een goed beplantingsplan is essentieel voor een tuin die in balans is en waarin de planten op de juiste plek staan. Hiermee voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft aan verkeerde beplanting. Bij het maken van een beplantingsplan houden wij rekening met de bloeiperiode, kleurenschema, ligging, grondsoort en jouw persoonlijke wensen.

Met Struijk tuinplanten heb je de garantie dat je tuin op een professionele en persoonlijke manier ontworpen, aangelegd en onderhouden wordt. Bekijk ons portfolio voor een indruk van onze eerdere projecten.


Onze tuinontwerper

Ik ben Erwin Struijk, geboren en woonachtig in Pijnacker, en het groene zit in mijn bloed. Mijn hovenierscarrière begon op 18-jarige leeftijd bij Van Ree Groenspecialisten. Gedurende 16 jaar groeide ik door van leerling naar opperman in aanleg en onderhoud, uiteindelijk naar ontwerper en werkvoorbereider.

Sinds september 2021 ben ik zelfstandig ontwerper en ’tuinregisseur’. Mijn passie ligt in het creëren van groene tuinen met het hele jaar door sfeer en beleving voor mijn opdrachtgevers.

Ik blijf mijn vakkennis ontwikkelen en wil mijn klanten volledig ontzorgen, van ontwerp tot onderhoud. Naast het zorgvuldig uitwerken van wensen naar een plan, zoek ik ook de juiste hovenier om de droomtuin te realiseren.

Door mijn leergierige karakter en passie voor het vak ben ik uitgegroeid naar ontwerper van de meest uiteenlopende tuinen in de regio. Met meer dan 20 jaar ervaring heb ik al vele klanten mogen begeleiden in het traject naar hun droomtuin.

Mijn passie voor het vak zorgt ervoor dat ik altijd mijn vakkennis up to date houd.

Hoe wij te werk gaan

Ben je van plan om je tuin een opfrisbeurt te geven? Dan komen we bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen, de huidige situatie van je tuin en de stijl van je huis. Samen bekijken we de mogelijkheden en maken we een tuinontwerp of beplantingsplan dat past bij jouw budget.

Op basis van dit gesprek maken we een gespreksverslag. Hierin nemen we de besproken details en de kosten voor de uitwerking van het ontwerp op. Dit verslag is nog geen opdrachtbevestiging. Zodra u akkoord gaat gaan we aan de slag met het schetsontwerp. Deze zullen we aan u als opdrachtgever presenteren, waarna we de details verder uitwerken. Denk hierbij aan het verlichtingsplan, de werktekening en eventueel een 3D-impressie. Na akkoord op het definitieve ontwerp zal er een beplantingsplan worden opgesteld. Dit is de kroon op het tuinplan.

Zodra het definitieve ontwerp is goedgekeurd zullen we de juiste betrouwbare professional benaderen om deze droomtuin tot leven te brengen.

Door onze jarenlange ervaring hebben we een groep professionals om ons heen verzameld die onze plannen vakkundig realiseren.

Heb je interesse in een vrijblijvende offerte of een afspraak? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Realisatie

Ons werk houdt niet op na het maken van een ontwerp en/of beplantingsplan… Wij begeleiden het gehele offertetraject om tot de realisatie van uw tuin te komen.
Hiervoor werken wij met vakkundige partijen samen die jarenlange ervaring hebben bij de realisatie van groenprojecten.