Net even anders

Assortiment

Trots op onze grote collectie tuinplanten die geschikt zijn voor het hele jaar

Of je nu op zoek bent naar bloeiende heesters voor de lente, vaste planten met kleurrijke bloemen voor de zomer, of groenblijvende planten voor de winter. Ons assortiment bevat een diverse groep van tuinplanten die zorgen voor een prachtige tuin in elk seizoen.

Een gebalanceerd beplantingsplan is cruciaal voor het creëren van een tuin die aansluit op jouw persoonlijke wensen en stijl. Van vroege bloeiers in het voorjaar tot de prachtigste herfsttinten in het najaar, met de juiste planten creëer je een tuin waar je het hele jaar van kunt genieten.

Ons assortiment tuinplantenBlad Icoon

Vaste planten

Wil je het hele jaar door genieten van een prachtige tuin vol planten? En dat jaar na jaar zonder je tuin opnieuw aan te hoeven planten? Vaste planten komen elk jaar weer uit en vormen daardoor een goede basis voor een tuin die het hele jaar aantrekkelijk is en bloeit. Wist je dat vaste planten ook prima in een pot en/of op het balkon kunnen?
Op onze kwekerij kun je kiezen uit een breed assortiment onbespoten planten, grotendeels anders dan je in een gemiddeld tuincentrum kunt kopen. Het assortiment én een professioneel oog voor prachtige combinaties, welke stijl je ook wenst, dat is waar wij ons mee onderscheiden.
Wij adviseren je graag bij het maken van een keuze, rekening houdend met de ligging van de tuin, de eventueel al aanwezige planten en je wensen.

Daarnaast hebben wij in Sprang-Capelle een grote assortimentsborder én diverse sfeerborders ter inspiratie.

Het verzorgen van vaste planten is vrij eenvoudig. Wij geven je een paar tips

  • Zorg ervoor dat je vaste planten in een geschikte grond plant, dit kan variëren per soort.
  • Geef de planten voldoende water, maar let op dat de grond niet te nat wordt.
  • Snoei de planten regelmatig terug. Dit helpt de planten te blijven groeien en te bloeien.
  • Voeg af en toe wat mest of compost toe aan de grond om de planten te voeden.

Siergrassen

Siergrassen zijn prachtige planten die vaak gebruikt worden om een tuin structuur te geven. Ze zijn makkelijk te onderhouden en komen in veel verschillende soorten en maten voor. Struijk tuinplanten heeft een mooi assortiment van siergrassen Voor zowel zonnige- halfschaduw als schaduw borders. 

Een populaire soort siergras is de Pennisetum. Dit gras heeft prachtige pluimen in de herfst en is perfect voor een zonnige- halfschaduw plek in jouw tuin. Een alternatief voor de schaduw is de Carex. Dit wintergroene grasje bloeit in het voorjaar en is een goede bodembedekker.

Het verzorgen van siergrassen is makkelijk. Zorg er eerst voor dat de grond goed doorlatend is en geef de planten regelmatig water. Snoei siergrassen in het voorjaar, voordat ze weer uit gaan lopen. Dit zorgt ervoor dat de planten mooi blijven.

Heesters

Wanneer je van groen houdt, zijn heesters een perfecte oplossing. Heesters zijn blijvende planten die je in verschillende soorten en maten kunt krijgen. Zo zijn er heesters die geschikt zijn voor de zon, heesters die het juist goed doen in de schaduw en er zijn zelfs heesters die in beide gevallen prima groeien. Er zijn heesters die groen blijven, een mooie bladverkleuring krijgen in het najaar en varianten die (deels) hun blad verliezen in de winter.

Twee van onze favoriete heesters zijn de Hydrangea paniculata (pluimhortensia) en de Choisya.

Zo zit de sierwaarde van de Hydrangea vooral in de prachtige volle pluimbloemen, die in het najaar een mooie herfstverkleuring krijgen. En daardoor ook in het najaar en in de winter, wanneer de pluimen verdrogen, nog prachtig zijn. Wij hebben vooral de Hydrangea pan. ‘Limelight’en de Hydrangea pan. ‘Phantom’.

De Choisya is een groenblijvende heester en is er in verschillende varianten. Ze krijgen prachtige witte bloemetjes in de zomer en zijn geurend waardoor deze plant het veel bijen en vlinders aantrekt.

Om je heester in goede conditie te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te snoeien en te bemesten. Bovendien is het belangrijk om de juiste grond te gebruiken en ze de juiste hoeveelheid water te geven. Als je op de juiste manier voor je heesters zorgt, zullen ze jarenlang mooi blijven en een waardevolle toevoeging zijn aan je tuin.

Vormbomen

Heb je niet zoveel ruimte in je tuin, maar wil je toch een blikvanger? Kijk dan eens naar een vormboom. Een vormboom is een boom die in een bepaalde vorm groeit, is gekweekt en/of gesnoeid. Er zijn dakbomen, leibomen, blokbomen, boogbomen, zuilbomen, treurbomen en bolbomen. Met een vormboom kun je makkelijk schaduw of privacy creëren, maar zijn ook ideaal als je diepte en hoogteverschillen in je tuin wilt aanbrengen. Iedere vormboom heeft een ander karakter en één van de voordelen is dat een vormboom niet hoger wordt, maar alleen een dikkere stam krijgt. Wat deze soort boom ideaal maakt voor een wat kleinere tuin.

Op onze kwekerij in Spang-Capelle hebben we onder andere Taxus, groene- en rode Beuk, Steeneik, Cornus, Krent en diverse soorten Prunus.

Een populaire vormboom is de laurier. Deze vormboom wordt vaak gebruikt als een haag of als een alleenstaand object in de tuin. Deze boom kan worden gesnoeid in een ronde bolvorm of een piramidevorm.

Het verzorgen van vormbomen vereist regelmatig snoeien om de gewenste vorm te behouden. Het is belangrijk om te weten welke specifieke verzorging de vormboom die je hebt nodig heeft, zoals hoe vaak je moet snoeien en hoeveel water en voeding de boom nodig heeft.

Groendak

Struijk tuinplanten helpt je graag bij het creëren van een groendak. Een groendak is een uitstekende keuze voor iedereen die bewust bezig is met economie, ecologie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is niet alleen een prachtig gezicht, maar het biedt ook tal van praktische voordelen. Een groendak helpt bijvoorbeeld bij waterberging, zorgt voor schonere lucht, verhoogt de biodiversiteit en biedt nog veel meer voordelen. Groene daken dragen bij aan klimaatbestendige en natuur inclusieve gebouwen.

Een groen sedumdak is een uitstekende keuze in vergelijking met reguliere pannendaken of platte daken. Zo biedt een groendak niet alleen betere temperatuurregeling en verhoogde biodiversiteit, maar vermindert ook de belasting op het riool door de grote waterberging van de sedumplanten. Dit is nog een extra reden waarom gemeenten subsidie kunnen verstrekken voor de aanleg van een groendak. Struijk tuinplanten helpt je graag bij het realiseren van jouw groendak. Wij kunnen het voor je aanleggen, we kunnen het samen doen óf je kunt het zelf leggen.

Er zijn 3 soorten groene daken

  1. Regulier groendak met sedumtrays/sedumcassettes
  2. Sedummixmatten
  3. Lichtgewicht groendak

Een groendak is meestal onderhoudsvrij, maar moet wel tweemaal per jaar worden bemest met voor sedum geschikte plantaardige mestkorrels en bewaterd worden in de droge perioden. Dit kan gedaan worden door mestkorrels uit te strooien en te besproeien voor of tijdens een regenbui. Verwijder ook dode planten en houd de afvoer en grindstrook schoon. Bewatering is niet vereist, maar kan worden gedaan met een bewateringssysteem in geval van droogte of hitte. Bemesten en besproeien leidt tot een mooi groen resultaat.

Kan je dak het gewicht aan?
Een sedumdak kan in veel gevallen prima aangelegd worden, mits het dak voldoet aan een aantal voor­waarden.
Want één van de meest gestelde vragen is of het dak wel geschikt is. Deze vraag is niet altijd makkelijk te beantwoorden en kunnen en mogen wij zelf geen advies over geven. 
Wel wordt er vaak gesteld dat wanneer je op dit moment ongeveer 5 cm grind op het dak hebt liggen, dit bijna net zo zwaar is als een sedumdak. Heb je minder dan 5 cm grind, dan is een licht­gewicht sedummat misschien wel mogelijk. (n.b. je moet wel eerst het grind verwijderen. Een groendak op een grindlaag leggen kan niet.)

Heb je geen grind op het betreffende dak, dan wordt het berekenen van de draagkracht complexer.
In veel gevallen is het verstandig hiervoor een specialist zoals een constructeur of bouwkundig adviseur in te schakelen. Deze kunnen je helpen met een constructie berekening, maar ook met een inspectie en inmeting van je dak. Originele bouwtekeningen van de bebouwing kan hierbij helpend zijn. Mocht je die niet (meer) in je bezit hebben, dan zijn die op te vragen bij het bouwarchief van je Gemeente.

Subsidie
Om in aanmerking te komen voor subsidie zijn er vaak eisen t.a.v. de minimaal aan te leggen groene oppervlakte. Doorgaans ligt dit rond minimaal 6-10 m². Deze eisen kun je terug vinden op de website van je gemeente of provincie.

Regulier groendak

Lichtgewicht groendak

Casettes

Meststoffen

Om een mooie border te creëren én te behouden is een goede voedingsbodem onmisbaar. Daarom hebben wij het gehele jaar diverse organische meststoffen en substraat (bemeste tuinaarde), voor planten, gazon en sedum.

Tuinmest onmisbaar. Het geeft de bodem voeding en zorgt voor een stabiel bodemleven. Daarvan krijg je sterke planten en zullen ze, jaar na jaar, des te mooier tot bloei komen.
Met onze producten kun je er zeker van zijn dat jouw planten de beste zorg krijgen.

Gazonmest

ProMix zorgt binnen enkele dagen al voor een mooi groen gazon. Toch gaat
de groei minder snel dan je denkt. De meststof werkt namelijk in de
bodem en niet direct in de grasplant. Het grote voordeel is dat het gras
goed kan uitstoelen en dus dichter wordt. Onkruid en mos worden hierdoor
ook geremd.

ProMix geeft voeding aan de hele grasplant. Hierdoor is het
gazon ook beter bestand tegen droge periodes Bovendien heb je een
betrouwbare, organische meststof in handen. Gegarandeerd groen!
Voor een optimaal, groen gazon adviseren wij drie tot vier keer per jaar te
bemesten. In het najaar met ProMix najaarsmest.  

Tuinmest

ProMix tuinmest is een universele meststof voor je planten, hagen,
(fruit)bomen en de groentetuin. Een voeding die rijk is aan
sporenelementen. Dit zorgt voor een compacte en volle groei. Bovendien
zullen de bloemen vol van kleur zijn.

ProMix zorgt ook voor een actiever ​bodemleven wat je tuin altijd ten goede komt. ProMix tuinmest wordt veel toegepast in tuinen, groenvoorzieningen en kwekerijen. Een professioneel product met net dat kleine beetje meer. Gegarandeerd groen! Voor een optimale groei en bloei adviseren wij 4 keer per jaar te bemesten. In het najaar met ProMix najaarsmest. 

Najaarmest

Met de najaarsbemesting van ProMix krijgt je gazon (en tuin) het laatste
puntje op de i als het gaat om de bemesting. Een uitgebalanceerde
meststof en langwerkende meststof die ervoor zorgt dat suikers worden
opgeslagen in de vruchten en wortels. De meerwaarde van de ProMix
najaarsbemesting is dat het gazon en de plant zich afhardt voor de winter
en dat in het voorjaar alles weer fris en groen start met uitlopen en
groeien.


Een perfect resultaat en een optimale combinatie boek je met de ProMix
najaarsbemesting! 

Substraat

Dé aanplantgrond voor de vaste planten een kwalitatieve hoogwaardige grond met
voeding en weinig houtvezels! Geen grond uit de Baltische Staten waar veel organisch stof in zit die snel rot en bijna geen voeding bevat.

Promix substraat komt uit Ierland en heeft 3 maanden voeding bij zich. U kunt het gebruiken voor het inplanten van de tuin, afstrooien en vullen van plantenbakken en mengen met aanwezige aarde bij het aanplanten van hagen, bomen en struiken.100% onkruid- en ziektekiemenvrij. Directe voeding voor 3 maanden die exact aansluit op de ProMix Tuin. Stimuleert de wortelgroei. Klinkt niet in. Houdt het vocht goed vast en geeft dit ook makkelijk af. Te gebruiken voor aanleg en onderhoud. 40 liter per zak.

Sedummest

ProMix Natural. Een plantaardige voeding die uniek is in de wereld. De stofvrije korrels lossen langzaam op in de bodem en geeft voeding in een tijdsbestek van vier maanden. Het is de milieuvriendelijkste voeding ter wereld!

Een rustige afgifte An de bodem met een plantaardige bemesting. Met deze meststof kun je gemakkelijk een grote oppervlakte bemesten. Wanner je na gebruik de deksel op de emmer doet dan kun je het overige deel na vier maanden nogmaals gebruiken. 

Luis en schimmel

Floravit. Luis en schimmel. Weerstand voor je plant. Luizen en schimmel zijn niet de populairste tuinvrienden. Wil je ervan af op een natuurlijke, niet-schadelijke manier? Floravit luis en schimmelweg is de oplossing.

Luis en schimmelweg is een bladvoeding die de groei van je planten bevordert. De ingrediënten voeden het blad, waardoor het sterker wordt en weerstand biedt tegen ongedierte en schimmels. Het product werkt ook tegen spint en witte vlieg.