Struijk tuinplanten

Over ons

Een kleinschalig familiebedrijf dat sinds 2010 een uitgebreid assortiment tuinplanten aanbiedt

Ons assortiment bestaat uit een breed scala aan tuinplanten, waaronder vaste planten, siergrassen, heesters, vormbomen en hortensia’s. Onze passie voor planten en tuinen is wat ons drijft.

Ons team bestaat uit enthousiaste tuiniers die jou graag adviseren bij het kiezen van de juiste planten voor jouw tuin. Wij hebben voor elke tuin een geschikte plant. Of je nu een kleine stadstuin of een landelijke tuin hebt. We nemen de tijd voor je en luisteren naar je wensen en behoeften, zodat we samen met jou je ideale tuin kunnen creëren. Dit doen we op twee locaties. Zo kun je ons vinden in Pijnacker en in Sprang-Capelle.

2009

Leo en Riekie Struijk verhuizen naar Brabant en beginnen een kwekerij waar voornamelijk heesters en kleine boompjes gekweekt worden.

2010

De kwekerij loopt zo goed dat we besluiten een website op te zetten waar de planten die wij kweken op verkocht kunnen worden.

2013

Omdat er veel vraag bleek naar vast planten voor bij de boompjes en heesters, wordt de kweek én verkoop in 2013 aangevuld met planten waar Erwin in zijn tuinontwerpen veel mee werkt.

2014

Op uitnodiging van Joke en Ad Vos stonden we voor het eerst op hun prachtige tuin 'De Dijkgaerd'. Dit was tijdens de Open Tuinen Dagen van Midden-Brabant die meerdere keren per jaar plaatsvond. Hier mochten we ons bedrijf promoten bij de tuinbezoekers. Door onder andere deze kans en de stuwende rol van Joke en Ad, werd het zaadje geplant voor de verdere ontwikkeling van wat nu Struijk tuinplanten is.

2014

In ditzelfde jaar vond de eerste Groei & Bloei Stekjes- en plantenbeurs op de kwekerij in Sprang-Capelle plaats. Wat uitgroeide tot een gezellig jaarlijks evenement.

2019

We starten met het kweken van vaste planten, aan de Hoogseweg in Pijnacker.

2021

We trekken de stoute schoenen aan en starten het bedrijf dat we altijd al wilden hebben. In maart van dit jaar gaat de kwekerij in Pijnacker open voor de particuliere verkoop. 

2022

Erwin stopt in december 2021 met zijn functie bij een hoveniersbedrijf om zich nu volledig te focussen op het kweken, het maken van tuinontwerpen en beplantingsplannen.

Onze vestigingen

Pijnacker

Onze kwekerij is gevuld met een uitgebreid assortiment vaste planten, siergrassen en heesters. We hebben voor ieder wat wils.

Voor professionele hulp bij de inrichting van je tuin en borders kun je ook bij ons terecht.

Sprang-Capelle

Naast onze kwekerij in Pijnacker, kan je Struijk tuinplanten ook vinden in het landelijke Sprang-Capelle in de gemeente Waalwijk. Deze kwekerij biedt ook een uitgebreid assortiment aan. Van unieke vaste planten en siergrassen tot aan bloeiende heesters, vormbomen en hortensia’s. De voorbeeldtuin en royale voorbeeldborders bieden volop inspiratie voor je eigen tuin.

Cadeaubonnen voor alle tuinliefhebbers

Geef eens een groen geschenk aan vrienden, familie of geliefden met onze cadeaubon!


Vanaf vijf euro in elk gewenst bedrag verkrijgbaar. Leuk ingepakt en al dan niet met een cadeau tasje planten. Dat is toch leuk om te geven of te krijgen?


Met ons grote assortiment tuinplanten, van kleurrijke bloemen tot groenblijvende struiken, geef je hen de mogelijkheid om hun buitenruimte te verfraaien. Wij helpen ze, wanneer nodig, graag bij het maken van een uiteindelijke keuze. 


En wist je dat de cadeaubon ook ingewisseld kunnen worden voor het maken van een tuinontwerp en/of beplantingsplan?


Een cadeaubon van Struijk tuinplanten is dus hét perfecte geschenk voor elke gelegenheid – verjaardagen, feestdagen, housewarming of gewoon zomaar om iemand speciaal te verrassen!